Skive Handicap Festival er tilbage

Foto: Skive kommune. Skive Handicap Festival finder sted på Dyrskuepladsen den 31. maj 2023.

Den 31. maj går Midtjyllands gladeste festival løs på Dyrskuepladsen i Skive. På programmet er velkendte musiknavne, hygge - og et navneskifte under opsejling.

Fællessang, kram, fis, ballade og musikhits i massevis. Skive Handicap Festival er tilbage for at male byen rød under stjernerne på himlen sammen med Lonnie fra Berlin. Eller med andre ord: Vi skal feste med Birthe Kjær, Kandis og Seebach-tribute bandet Under Stjernerne.

- Vi glæder os helt vildt! Skive Handicap Festival er simpelthen verdens hyggeligste lille festival, og det er den takket være vores altid festlige og trofaste gæster, siger Michael Eiskjær, formand for Foreningen Skive Festival, som arrangerer Skive Handicap Festival i samarbejde med Skive Kommune.

Michael Eiskjær har tilsyneladende ret i, at Skive Handicap Festival er noget ganske særligt. Flere og flere mennesker fra hele Jylland strømmer til, og to år i træk har festivalen slået sin egen rekord i antallet af gæster. Når Michael Eiskjær nu skæver til billetsalget, spår han endnu et rekordår:

- Vi har solgt væsentlig flere billetter end på samme tidspunkt i 2022. Hvis vejrguderne er flinke, håber vi på at få langt over 1.500 mennesker på pladsen denne gang, siger han og tilføjer:

- Men jeg lover, at der ikke bliver overfyldt, for vi kan udvide festivalpladsen efter behov. Foran scenen er der altid tætpakket med glade mennesker, som danser og skråler med på sangene, men vi sørger for, at der også er god plads til dem, som helst vil sidde tilbagetrukket og nyde stemningen sammen med deres egen gruppe. Det er meget vigtigt, at alle kan være med og være sig selv.

Michael Eiskjær fortæller, at der er mulighed for at købe en billet i døren, hvis man i sidste øjeblik får lyst til at tage på festival med syng-med-venlig musik, kølige fadøl og sodavand’ere, sjov og fed luftguitar.

 

Kandis, Kjær og Seebach

I år byder festivalen som sagt på et glædeligt gensyn med Kandis, der som altid er klar på at invitere gæsterne med på scenen til fællessang og møde fans efter koncerten. På programmet er også vidunderlige Birthe Kjær og Seebach-kopibandet Under Stjernerne.

- Vi vælger altid musikken ud fra gæsternes egne ønsker, for det er jo deres festival, siger Michael Eiskjær.

Traditionen tro er Jacob Haugaard festivalens farverige konferencier, og han sørger for, at humøret er højt og underholdningen i top mellem koncerterne.

 

Navneskifte på vej

Når festivalen lukker, slukker og den sidste gæst går hjem den 31. maj i år er det sidste gang, at Skive Handicap Festival bliver afholdt som Skive Handicap Festival. Festivalen står nemlig overfor et navneskifte. 

- Vi har i de senere år fået en del henvendelser fra blandt andet pleje- og ældrecentre, Kandis-fans og andre nysgerrige, som spørger, om de må være med, eller om festivalen udelukkende er for personer med handicap. Det er den ikke. Festivalen er for alle, og det ønsker vi, at navnet skal signalere. Derfor omdøber vi festivalen fra og med 2024, siger Kent Sørensen, kultur- og fritidschef i Skive Kommune.

Han understreger, at festivalen ellers bliver ved det samme. I 2024 kan gæsterne atter opleve den overskuelige, trygge og stemningsmættede endagsfestival i sine velkendte rammer med handicapvenlige faciliteter, hygiejnerum, solide lagkagestykker, fed musik og masser af frivillige hjælpere.

"Jeg ville gerne løfte sløret for festivalens nye navn, men det kan jeg desværre ikke, for navnet er ikke fundet endnu. Det håber vi, at vores fantastiske gæster kan hjælpe os med. Derfor kan alle byde ind med deres forslag til det nye navn på festivalpladsen i år, og det er vi selvfølgelig meget spændte på,” siger Kent Sørensen.

Skive Handicap Festival 2022

 

Skive Handicap Festival 2022

 


https://skive.dk/nyheder/kufa-kultur-og-fritid/skive-handicap-festival-er-tilbage/
Kilde: Skive kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.