Carlsberg er kendt for mere end blot ølbrygning. Deres forskningslaboratorium har gennem årene bidraget væsentligt til både ølproduktion og grundlæggende naturvidenskab. I dette fascinerende foredrag vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund tage dig med på en rejse gennem laboratoriets mange opdagelser.
Fra gær til klimatolerante planterForedraget dykker ned i rendyrkningen af gær og udviklingen af pH-skalaen, samt den klik-kemi, som Morten Meldal blev tildelt Nobelprisen for i 2022. Du vil også lære om forædlingen af byg og humle og hvordan Carlsberg arbejder med at dyrke dem bæredygtigt.
Smag på forskningenUnder foredraget vil du få serveret smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som præsenteres i takt med de gennemgås i foredraget. Smagning af disse øltyper vil give dig en dybere forståelse af de teknikker og ingredienser, der ligger bag produktionen af øl.
Klimatilpasning og fortidens planterEn anden spændende vinkel er laboratoriets arbejde med udviklingen af nye gærtyper, der kan bruges til alkoholfrit øl. Desuden vil du få indsigt i den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, samt hvordan 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland kan give os viden om fortidens klimaadaption.
Arrangementet streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet.
Praktisk Information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Skive College, Arvikavej 2, Egeris, 7800 Skive
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget og se billeder her.
For mere information om serien, besøg Offentlige foredrag i Naturvidenskab og Carlsbergfondet.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her