Skive Kommunes nystartede talentordning tilbyder de talentfulde elever på Skive College & Skive Gymnasium mulighed for at udvikle sig under uddannelserne - både som eliteatlet og som menneske – uanset om talentet rækker eller ej.
Fokusset på udviklingen af eliteidrætten i Skive Kommune har taget et step-up. Det nystartede talentinitiativ fra Skive Kommune giver eleverne på Skive College & Skive Gymnasium mulighed for en mere fleksibel og overskuelig hverdag – såfremt den enkelte elev bliver optaget på den lettere eksklusive talentordning.
For at komme ind på talentordningen kræver det en motiveret ansøgning – og en efterfølgende optagelsessamtale med Skive Kommunes Elitekoordinator Mike Isaksen & talentkoordinatoren på den skole, eleven går på.
Derfra er det altafgørende, at eleverne selv kan finde balance mellem hverdag, idræt og uddannelse - det skal de selv være projektledere på. Mens talentordningen skaber rammerne for, at de kan trives med uddannelse og eliteidræt kombineret.
Plads til alle sportsgrene
På nuværende tidspunkt er fodbold & håndbold de mest repræsenterede sportsgrene på ordningen, der har 34 optagne elever. Men der er plads til alle, der har talentet og motivationen. Udover de to store sportsgrene er der også triathlon, atletik, ridning, taekwondo, gymnastik og endda en løbehjulskører tilmeldt.
Men det kræver ikke blot talent, der skal også være en brændende lyst og en vilje til at udvikle sig – både som topatlet og som menneske.
”Vi er voldsomt interesserede i, at vi får de rigtige talenter - der mener vi, at de skal være motiverede for at møde op, talentet vægter selvfølgelig også - men motivationen vægter vi højest,” fortæller 32-årige Elitekoordinator Mike Isaksen, der er talentordningens skaber og tovholder, til Vores Skive.
Den personlige udvikling er altafgørende, og især kommunikationen fra eleverne på ordningen er i fokus fra Mike Isaksen & co.
”Vi er interesseret i, at eleverne får en stærk uddannelse - både fagligt, men også som mennesker. Derfor vægter vi kommunikationen med vores atleter højt, både omkring skole, men også eventuelle mentale og fysiske udfordringer, de nu bakser med.”
Sidste års elever fra talentordningen har nydt godt af tilbuddet // Foto: Mike Isaksen
Udenfor og indenfor kridtstregerne
Ifølge Mike Isaksen er det lige så vigtigt for ordningen at vejlede eliteatleterne, så de har noget at falde tilbage på, hvis nu hverken talentet eller interesseren holder til at tilbyde en fremtid som professionel sportsudøver.
”Vi vil dem alle det bedste, men vi ved, at det ikke er allesammen, der bliver den næste Mikkel Hansen, derfor er de nødt til at have en stærk uddannelse at falde tilbage på. Om det er indenfor idræt eller udenfor. Derfor samler vi også eleverne op, hvis de vælger at stoppe med at dyrke sportsgrenen, mens de er indmeldt ordningen,” udtaler Mike Isaksen, der kommer fra en lærer- og sportsfaglig baggrund.
Ordningen er et eksklusivt tilbud til dem, der vil noget mere med deres idræt – uanset om det i sidste ende er inden for eller udenfor kridtstregerne.
Ordningen er dog ikke gratis. Men kræver et årligt gebyr 1200 kr., der ubeskåret går til at finansiere det uddannede personale, eleverne nyder godt af på ordningen.
For 1200 kr om året får de optagne på talentordningen:
• En t-shirt & to ugentlige morgentræninger, som ligger mandag og onsdag.
• Mulighed for at styrketræne i gymnasiets træningsrum
• Kostvejledning, mentaltræning og styrketræning med uddannet personale, der er klar til at vejlede og guide de unge mennesker – samt mulighed for individuelle forløb.
• De to koordinatorer på uddannelserne holder løbende styr på de unge via de ugentlige morgentræninger og statussamtaler hvert halve år.
Vil du vide mere om ordningen, så klik her