Scantruck A/S – helt oppe på mærkerne

Foto: Scantruck. På billedet ses Torben Olesen.
Profilbillede

Scantruck A/S er Danmarks største udbyder af entreprenørmateriel, teleskoplæssere og kraner. De importerer, forhandler og servicerer verdenskendte mærker som bl.a. Manitou, Komatsu, Weycor, SENNEBOGEN og McCloskey til entreprenør- og byggebranchen, industrien og landbruget.

Med hovedsæde i Skive og afdelinger i Ringsted og Sverige rykker højtuddannede fagfolk ud døgnet rundt.

Når 54-årige direktør for Scantruck A/S, Bo Sundroos, skal beskrive sin arbejdsdag, er det med det gode jyske udtryk:

”Jeg står op, møder ind på arbejde, sælger nogle maskiner og tager hjem igen.”

Bo var med til at starte firmaet i 1996 og har været direktør fra starten. Dengang var de fire medarbejdere, i dag er der 225, der sammen omsatte for en milliard kroner sidste år.


Foto: Scantruck // Direktør for Scantruck A/S, Bo Sundroos.

Fremgang fra første dag

Fra grundlæggelsen i 1996 og til nu er det kun gået fremad.

”I dag er vi en del af NCN-gruppen og et søsterselskab til N.C. Nielsen A/S, der er landets største leverandør af gaffeltruck, terminaltraktorer og internt transportmateriel,” fortæller Bo.

”Derudover har vi fået forskellige agenturer gennem tiden.”

Scantruck A/S råder over værkstedsfaciliteter og 55 montører, der kører rundt i hele landet. De tilbyder ikke blot nye maskiner, men også brugte, og fra adressen Katkjærvej 5 i Skive driver de Danmarks største center for brugte maskiner til entreprenør- og byggebranchen, industrien og landbruget.


Foto: Scantruck // I Skive-virksomheden gør de meget ud af at skabe gode rammer for deres ansatte og det afspejler sig i form af glade kunder.

Byt til nyt, byt til brugt

”Vi bytter rigtig mange maskiner og køber mange brugte maskiner ind,” fortæller Bo.

”Vi prøver altid at finde de maskiner, som kunderne gerne vil have. Dels søger vi på nettet, dels kender vi en masse, som vi kan få maskiner fra.”

Halvdelen af Scantrucks kunder er udlejningsfirmaer. De køber maskinerne og lejer dem ud.

”Vores kunder er både fra landbruget, byggeindustrien og entreprenører. Hvis de efterspørger en helt bestemt maskine, finder vi den til dem.”

Et godt sted at møde kunderne er på dyrskuer. Scantruck deltager blandt andet på Roskilde Dyrskue, hvor mange kunder kommer for at kigge på maskiner. Her er der mulighed for at lave udstilling af alt fra traktorer til gravemaskiner.


Foto: Scantruck // En af Scantrucks mange Komatsu-maskiner.

Bæredygtighed

”Vi vil gerne inspirere vores kunder til at vælge flere bæredygtige løsninger,” siger Bo.

”Vi har fokus på bæredygtighed i hele organisationen, og vi følger nøje med i udviklingen af den grønne teknologi. Blandt andet udvikler vi konstant miljøvenlige løsninger, som skaber reel merværdi for vores kunder.”

Som landets største udbyder af entreprenørmateriel og teleskoplæssere har Scantruck stor fokus på at præge udviklingen i en endnu mere bæredygtig retning. Derfor støtter de op om FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.

”Heldigvis er der også fokus på bæredygtighed hos vores verdenskendte maskinmærker,” fortæller Bo.

”De bevæger sig alle sammen hen mod en grønnere fremtid. Når vi får produktnyheder fra dem, indeholder langt de fleste nye bæredygtige egenskaber, og det er vi meget stolte af at være en del af.”


Foto: Scantruck // Her ses en af Manitou maskinerne, der bliver repareret. 

Fokus på god medarbejderpleje

Der er rift om at få job hos Scantruck, der er kendt for deres gode arbejdskultur.

”Vi prøver at skabe en god og glad hverdag,” siger Bo.

”Jeg tror på, at glade medarbejdere skaber glade kunder. Kunderne kan mærke, om de medarbejdere, de taler med, har det godt eller ikke har det godt.”

Også uden for arbejdstid mødes medarbejderne på tværs til både padel tennis, golf og mange andre ting, der er arrangeret af Scantruck.

Der er flere informationer at hente på Scantruck A/S’ meget detaljerede hjemmeside

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Scantruck A/S