Program for Kulturtorv 2024 klar – Fyldt med kulturoplevelser for enhver smag!

Foto: Sambananas på torvet.
dato

KULTURELT SAMRÅD SKIVE løfter nu sløret for et imponerende program for nyskabelsen KULTURTORV 2024”, som er en central del af Skiveegnens Kulturuge fra den 8. juni til den 15. juni.  

Det Gamle Rådhustorv i Skive Midtby danner rammen om KULTURTORV 2024 med tæt på 80 inspirerende og alsidige programpunkter med alt fra dans, koncerter, kunst, workshops, dialog, fællesskaber, spil, boder, cirkus og masser af andre kulturelle oplevelser. 

Et ”Kulturtorv” med noget for alle aldre.  
Kulturelt Samråd er glade for at kunne bidrage til kulturugen med vores nyskabelse Kulturtorvet midt på gågaden. Her er der mulighed for at alle aldre kan mødes: unge som ældre, danseglade som strikkeglade, kunstinteresserede som MGP-entusiaster og mange flere” siger Lasse Højgaard, forperson for Kulturelt Samråd. 

Kulturtorv kickstartes den 8. juni med Børnekulturdag fyldt med kreative workshops, cirkus, kager fra hele verden, koncert med Emma Lihle, der i 2022 vandt børnenes MGP med sangen ”Hater” mm. Eftermiddagen står på Ungedag, hvor en gruppe lokale unge udfolder en række forskellige kulturelle aktiviteter, der har fokus på bl.a. bæredygtighed og trivsel.  

I den efterfølgende uge kan man opleve alt fra ”Kultur på skemaet”, ”Mød et senior fællesskab”, Børnehave festival”, ”Kunst og Kreativitet og ”Dansebonanza – dansens dag”. Der vil være masser af musik på scenen, bl.a. en række fremadstormende og aktuelle lokale bands, som Astrid Cordes, Von Quar, Bøystrup, Mary Rome og mange flere.

Og der vil også være store kendte navne som eks. Henning Stærk og Bobo Mareno, der i denne omgang spiller sammen med lokale Four Jazz.  Lørdag den 15. juni sluttes KULTURTORV af med et brag. Oplev alt fra Skive mester-skaberne i Tænkebox, Poetisk pakkespil, Jazz, Samba og Tropisk Latinfest med levende musik, dans og workshop.    

Et ambitiøst samskabelsesprojekt 
Kulturtorv 2024 er et ambitiøst samskabelsesprojekt, der er udviklet af Kulturelt Samråd Skive i tæt samarbejde med over 50 forskellige foreninger, kunstnere og kulturaktører.  

Det har været enormt overvældende, at så mange forskellige kræfter har haft lyst til at byde ind i dette fantastiske fælles projekt. Mange af aktørerne byder samtidig ind med aktiviteter rundt i hele kommunen i løbet af kulturugen. Så det er vi utrolig imponerede og stolte af siger Eva Mørup Mikkelsen, daglig leder i Kulturelt Samråd.  

Med kulturtorv har vi i fællesskab sat fokus på at vise alt det, vi er stolte af Skiveegnen. Programmet er simpelthen bygget op initiativer og skabertrang både fra egnens vækstlag, det kulturelle foreningsliv og fra professionelle kunstnere, så nu har vi travlt med at binde det hele sammen og sprede rygtet om KULTURTORV fortæller hun.  

Kom og deltag – God chance for at blive inspireret   

Det er gratis at deltage i aktiviteterne på KULTURTORV 2024 og forperson for Kulturelt Samråd, Lasse Højgård sender en kæmpe opfordring til alle fra nær og fjern; Kig forbi KULTURTORV eller en af de mange aktiviteter rundt i kommunen. Der er utrolig meget god energi og inspiration at hente og man kan kun blive glad og imponeret over den mangfoldighed og skabertrang som findes her i kommunen. Her er helt sikkert noget for enhver - også for netop dig. Kom og se og lyt - måske ender du selv med at blive inspireret og deltage!!”  

Kontakt:  

For yderligere information, kontakt venligst  

Eva Mørup Mikkelsen, Daglig leder  

kontakt@kulturskive.dk - 53304311 

Kilde: Kulturel Samråd Skive
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.