Carlsberg er kendt for deres øl, men deres forskningslaboratorium har også bidraget til væsentlige videnskabelige fremskridt. I dette fascinerende foredrag vil deltagerne få indsigt i, hvordan Carlsberg Laboratorium har været med til at udvikle nye teknikker, som har forbedret produktionen af øl og bidraget til forskningen i gær og klimatolerante planter.
Fra gær til klimatolerante planterBirgitte Skadhauge og Erik Lund vil tage publikum med på en rejse gennem brygningens verden. De vil fortælle om forædling af byg og humle samt bæredygtige dyrkningsmetoder. Derudover vil de diskutere maltningens betydning for smagen og præsentere nye gærtyper, der giver mulighed for at producere alkoholfrit øl uden at gå på kompromis med smagen.
Banebrydende teknologi og fortidens planterForedraget vil også dække den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Deltagerne vil få indsigt i, hvordan fortidens planter tilpassede sig klimaændringer, via fund af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland.
Smagsprøver og streamingUnder foredraget vil der blive serveret smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås i løbet af aftenen. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
Praktisk Information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Skive Gymnasium & HF, Egerisvej 180, 7800 Skive
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget og pladsreservation på ofn.au.dk.
Følg foredragene på nyhedsbrevet eller sociale medier for bonusmateriale og kommende foredrag.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her