Carlsberg er kendt for deres øl, men deres forskningslaboratorium har også været en drivkraft inden for naturvidenskab. I dette fascinerende foredrag kan du opleve, hvordan laboratoriets forskning har revolutioneret ølbrygning og bidraget til udviklingen af klimatolerante planter.
Fra gær til klimatolerante fødevarerForedraget vil tage dig med på en rejse gennem Carlsbergs videnskabelige landvindinger, herunder rendyrkningen af gær og udviklingen af pH-skalaen. Hør om den klik-kemi, der gav Morten Meldal Nobelprisen i 2022, og lær om nye gærtyper, der muliggør produktion af alkoholfrit øl uden smagsforringelse.
Smagsprøver og bæredygtighedUnder foredraget vil du få serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, mens du lærer om forædling af byg og humle. Få indsigt i, hvordan Carlsberg arbejder på at dyrke disse ingredienser bæredygtigt og hvordan spiring af byg kan give forskellige malttyper.
Banebrydende teknologi og historisk DNAForedraget vil også dække den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, med fokus på forbedrede planteegenskaber under skiftende klimaforhold. Hør om fundet af 2 mio. år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, som kan give indsigt i fortidens klima.
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Vestfjendsskolen i Vridsted, Dåsbjergvej 17, 7800 Skive
Entré: 30 kr
Arrangør: Borgergruppen "Sammenrendet" Vridsted
Læs mere om foredraget her
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her