Mynte Dorthe elsker at behandle folk med stor omsorg

Mynte Dorthe igang med helkropsmassage-behandling (Foto: Privat)
Profilbillede

I det hyggelige "Huset i Hem" hos "Klinik for fodterapi v/ Birthe Glud" finder man Mynte Dorthe Duelund fra Myntes Univers. En engageret behandler, der tilbyder forskellige former for kropsbehandlinger og endagskurser i Access Bars.

Mynte Dorthe har et dejligt stort klinikrum, hvor hun tilbyder helkropsmassage, kropsterapi, zoneterapi, akupunktur, NADA, vejledning i holdningskorrektion, kost samtaler og meget mere, alt efter klientens ønsker og behov. Det er også her, hun afholder endagskurser i Access Bars.

Mynte Dorthe oplever en bred variation i hendes klienters behov, hvilket gør hendes arbejde yderst spændende. Uanset om det drejer sig om fysiske smerter, mentale udfordringer eller begge dele, er hun klar til at gøre en forskel ved at trække på sine mange erfaringer og forskellige uddannelser.

Hun nyder at skifte mellem behandlinger og kurser i sit arbejde. Access Bars-behandlinger brænder hun helt vildt for, både når det kommer til at give behandlinger til klienter og når hun afholder kurserne. Gennem Access Bars får folk et værktøj og mulighed for at gøre en positiv forskel i deres eget liv.

Stadig en ukendt behandlingsform
Access Bars er desværre stadig relativt ukendt for mange mennesker, selvom det har været tilgængeligt i Danmark i cirka 15 år, og der er behandlere i hele landet samt i omkring 172 lande globalt. Access Bars er en blid behandlingsform, hvor behandleren let berører 32 punkter/energibaner på hovedet, mens modtageren ligger på en briks.

Dette giver personen en dyb afslapningsoplevelse. Systemet er unikt til at frigøre tankemønstre og alt, der forhindrer en i at være glad og være sig selv. Access Bars kan også være med til at skabe balance i immunsystemet, det hormonelle system og det elektriske system.

Behandlingen har vist sig at være succesfuld inden for stresshåndtering, depression, kroniske smerter, stressrelaterede tilstande, diabetes, koncentrationsproblemer, indlæringsvanskeligheder og meget mere. Access Bars anvendes over hele verden.

Access Bars kan skabe en tilstand, der svarer til dyb meditation. Det virker fantastisk, når tankerne kører i ring og der er tankemylder, konstant indre dialog og gentagelse af uhensigtsmæssige handlemønstre.

Det er også effektivt, når man gentager og fortæller de samme historier og hændelser fra ens liv, når der er behov for ro og klarhed til at træffe nye valg, når indre uro styrer og det er svært at koncentrere sig, ved vægtproblemer og spiseforstyrrelser, ved depression, ADHD, OCD, PTSD, når muskler og kroppen er anspændt, ved angst, herunder præstationsangst, ved søvnproblemer/-forstyrrelser, ved irritabilitet, stress, livskriser, og meget mere.

"Kort sagt, Access Bars® tømmer den indre skraldespand og rydder op i dit indre lager, der hvor tanker, følelser og overbevisninger har taget over," lyder det fra Mynte Dorthe.


Kursister på Barskursus i klinikken i Hem (Foto: Privat)

Behandling for alle
Alle kan lære Access Bars, herunder børn, og alle kan have glæde af det. Det er en eendags-workshop, der giver redskaber til at hjælpe sig selv og dem, man holder af. Kurset kræver ingen forkundskaber og kan bruges af både professionelle behandlere samt til behandling af familiemedlemmer og venner.

Det kan også kombineres fint med andre behandlingsformer, da det kan optimere og støtte op om andre behandlinger. Access Bars-behandlingen er meget afslappende, både mentalt og fysisk, og kan sammenlignes med følelsen af at have været i dyb meditation.

"Det fantastiske er også, at man efterfølgende kan bytte med hinanden, så der er altid mulighed for selv at få en behandling, når det hele presser på," siger Mynte Dorthe.

Mynte Dorthe afholder også Barsbytte-arrangementer, hvor man mødes cirka en gang om ugen enten i Struer eller Hem, så der altid er mulighed for at tømme hovedet.

Barskurser afholder hun mindst en gang om måneden i enten Hem eller Struer. Hun er også villig til at komme ud til virksomheder, skoler, private hjem og andre steder over hele landet efter ønske.

Veninder gennem 42 år
Birthe, der driver Klinik for fodterapi, er Mynte Dorthes ungdomsveninde gennem 42 år og i dag også hendes arbejdsgiver. Birthe har altid stået klar til at hjælpe, støtte og har åbnet muligheden for et klinikrum i Hem, hvor Mynte kunne lave arbejdsprøvning.

Dette var nødvendigt, da Mynte Dorthe for lidt mere end 12 år siden var involveret i en bilulykke, der resulterede i piskesmæld, smerter, stress, hukommelsesproblemer og behov for mange behandlinger. Senere oplevede hun også en alvorlig hjernerystelse, der krævede genoptræning på et hjerneskadecenter og meget mere.

Disse begivenheder ændrede radikalt Mynte Dorthes arbejdsliv, fra at være aktiv som fuldtids-pædagog, socialt engageret og initiativrig i forbindelse med arbejde, børn, skoler, foreninger osv., til ikke engang at kunne overskue en almindelig hverdag med hendes egne børn og slet ikke arbejde.

"Sådan er det heldigvis ikke i dag, hvor der nu er mere stabilitet på hverdagen. Jeg har arbejdet mig igennem udfordringerne, arbejdet med mig selv og er sikker på, at de udfordringer i sidste ende, også har gjort mig til en bedre og dygtigere behandler, og på mange områder givet mig et bedre liv end før ulykkerne."

Det er især Access Bars-behandlingen og de redskaber, hun har lært gennem kurserne i Access Consciousness, der hjælper hende hver dag og som hun også bruger i sin praksis.

Udover Access Bars-behandlingen har Mynte Dorthe en bred baggrund fra en helsekostbutik og som butiksbestyrer af en økologisk storbutik. Hun har også mange års erfaring som pædagog inden for specifikke områder, hvor hun har arbejdet med psykisk syge voksne samt børn og unge med udfordringer inden for skolesystemet.

Fra en ung alder har hun været nysgerrig på det spirituelle, selvudvikling, forskellige kropsbehandlinger, og hun brænder for at forstå og hjælpe mennesker med både deres fysiske og mentale helbred.

Hendes interesse for mennesker og deres sundhed har altid drevet hende til at deltage i mange uddannelser og kurser, herunder afspændingspædagog, pædagog, Access Bars-behandler og kursusleder, zoneterapeut, massageterapeut, Totum kropsterapeut, Master Akupunktør, NADA-behandler og mange andre.

Brænder for at hjælpe andre
Mynte Dorthe ser det som en kæmpe gave at have så mange kompetencer at trække på, når mennesker kommer med deres udfordringer til hende. Hun brænder for at videregive sin viden og erfaring til mennesker i sit liv, klienter og kursister.

Den vigtigste opgave på klinikken er at give folk en god oplevelse, så de går derfra med mindre smerte, øget selvbevidsthed og med redskaber og viden til selv at gøre noget for at ændre deres udfordringer og skabe en bedre tilværelse for sig selv.

Al henvendelse vedrørende kurser og behandlinger, der varer 90 minutter, skal ske direkte til Mynte Dorthe Duelund.

Foreløbigt er der planlagt Barskurser 25. juni, 5. august og 3. septemer i Struer, samt 17. Juli i Hem.

På hendes Facebookside "Myntes Univers" og vil der blive opdateret kurser og aftener, hvor der byttes bars. Du finder meget mere om Myntes Univers på deres Facebookside og hjemmeside.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Myntes Univers