Motorgaarden i Skive: Et mekka af nyere, brugte biler

Foto: Privat . Jørgen Færch (t.v) og Martin Lønborg (t.h)
Profilbillede

De seneste 65 år har været præget af livlig aktivitet på værkstedet.
Siden 1956 er der nemlig blevet handlet tusindvis af nye biler på adressen Viborgvej 4 i Skive. 

Men siden 2019 har Motorgaarden fokuseret udelukkende på salg af nyere brugte biler med maksimalt nul til seks år på bagen og lav kilometerstand med et prisniveau på typisk mellem 40.000 til 550.000 kroner.

Så der er prisklasser til enhver pengepung.

Da 55-årige Martin Lønborg, indehaver af Motorgaarden i Skive, gik i lære som lastvognsmekaniker ved Volvo i 1982, havde han ikke forestillet sig, at han en dag ville stå som selvstændig virksomhedsejer.
Efter endt læretid fik han et godt job hos en nyvognsforhandler i Viborg, og det havde han ikke planer om at ændre på.

Det kom til at gå helt anderledes.

Martins daværende chef så et stort potentiale i ham, og da Martin fortalte ham, at han var blevet tilbudt at købe Motorgården i Skive, syntes chefen det var en god idé.
Sådan et tilbud får man kun én gang, sagde chefen til ham, så han tilskyndede Martin kraftigt til at acceptere tilbuddet.

Endda så kraftigt, at han blev truet med en fyring, hvis ikke han sagde ja.

”Det er jo næsten som at skulle vælge mellem pest eller kolera for en succesfuld lønmodtager midt i 20’erne,” erkender Martin.

”Men heldigvis valgte jeg Motorgaarden, og det har jeg ikke fortrudt ét sekund, siden jeg overtog Motorgaarden i 1994”.

De første mange år havde Martin forhandling af blandt andet Opel, Chevrolet og Mitsubishi med tilhørende autoriseret værksted.
For at gøre en lang historie kort måtte Martin i 2018 sande, at bilproducenterne gennem årene havde gjort det mere og mere besværligt at være nyvognsforhandler, så han fandt på noget nyt.

Fra nyt til nyere brugt

”Jeg har altid drevet værksted med 8-9 ansatte,” fortæller Martin.

”Men jeg fik mere og mere lyst til at drive en eksklusiv brugtvognsforretning, og ikke længere bruge kræfter på værkstedet. I slutningen af 2018 spurgte jeg derfor firmaet Skorstensgaard, om de ville leje mit værksted. De sagde ja”!

Og sådan blev det. Fra 1. april 2019 har Skorstensgaard drevet værkstedet på adressen, og Martin har kunnet hellige sig sin bilforretning, der fra da af udelukkende forhandlede nyere brugte biler.

Den 1. juni 2019 ansatte han Jørgen Færch, der på daværende tidspunkt havde været salgschef hos Toyota i Skive i 34 år, og det har vist sig at være en god idé.


Foto: Privat // Jørgen (t.v.) og Martin (t.h.) foran Motorgaarden i Skive 

”Jørgen er simpelthen eminent til at finde de rigtige biler til både lager og specielle forespørgsler fra vore kunder,” siger Martin.

”Han sidder hver formiddag og tjekker de specielle bilauktioner, der er forbeholdt forhandlere, for at komme først med at plukke de bedste biler til os. Vi har en regel om, at vores biler må være max. 3-4 år gamle og have så lav en kilometerstand som muligt”.

I kraft af sin erfaring som salgschef gennem mange år har Jørgen et kæmpe netværk inden for branchen.
Han har derfor et motto, der hedder, at intet er umuligt… hvis ikke Motorgaarden har lige præcis den model og årgang på lager, som en kunde ønsker sig, går han på jagt efter den.
Og han giver ikke op, før der er gevinst, og kunden får sin drømmebil.

Selvom hovedparten af Motorgaardens brugte biler stadigvæk er benzin- eller dieseldrevne, har de også altid et udvalg af hybrid plug-in og elbiler til salg.

Landsdækkende garanti

En meget stor fordel ved at købe sin brugte bil hos Motorgaarden i Skive er den landsdækkende garanti.

”I kraft af vores gode samarbejde med Skorstensgaards værksteder er vi i stand til at yde garanti på vores biler, uanset hvor i landet, køber bor,” siger Martin.

”Det er jo ærgerligt at sidde i Slagelse og forelske sig i en bil i Skive, hvis man så skal til Skive hver gang, der skal ydes garantiservice. Her er man altid velkommen til at bruge det nærmeste Skorstensgaard værksted”.

Martin og Jørgen har et fremragende samarbejde.
Selvom det fortrinsvis er Jørgen, der står for indkøb af brugte biler, sparrer de med hinanden flere gange om dagen.

Der er ikke noget, der hedder vagtplaner og indstempling, de skiftes simpelthen til at holde fri, som det nu passer ind i arbejdsbyrden.
Så lufter Jørgen enten sin mountainbike eller sin racercykel, mens Martin nyder at tilbringe fritiden på fjorden.
Lidt bilfri har man vel lov at være.

Uanset om du er på jagt efter en nyere brugt bil eller bare er nysgerrig, så er Motorgaardens hjemmeside et besøg værd: http://www.motorgaarden.com/ 

Her kan du også se, hvilke muligheder for finansiering og forsikring, Martin og Jørgen kan hjælpe dig med.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Redaktionen