A&G – En ansvarsbevidst modebutik i Skive gennem næsten 60 år

Foto: Privat. A&G i Skive nu (tv.) og dengang (th.)
Profilbillede

På én af Skives måske mest centrale strøgplaceringer, ligger den lokale og privatejede modebutik A&G. Og her har den ligget i rigtig mange år.
Næste år kan A&G fejre 60 års fødselsdag.

Det ene billede ovenfor viser A&G-bygningen på en udsalgsdag for over et halvt århundrede siden og det andet viser A&G anno 2021 på en helt almindelig hverdag.

A&G er i dén grad en lokaldrevet Skive-virksomhed! Modeforretningen blev stiftet i 1962 af Hans Andersen som drev butikken i mange år, indtil han overdrog butikken til sin datter Lene Thomasen, som i dag driver og ejer butikken.

“Vi vil tilbyde smart tøj til kvinder i alle aldre og vi vil levere byens bedste service"

Så klart er budskabet fra A&G – og det er præcis dette, Lene Thomasen står op for at levere hver eneste morgen, når hun tager på arbejde.

”At vores kunder føler sig velkomne hos os, og får en rigtig god og kompetent behandling hver eneste gang, det betyder alt for os. Derfor er det også vigtigt for os, at kunderne mødes af personale som er uddannet inden for netop mode," siger Lene.

Lene mener, at det skal være en oplevelse at komme hos A&G og derfor tænker de også hele tiden i, hvordan de kan præsentere varerne. A&G er den butik i byen med flest “Shops in Shop” (læs: små butikker i butikken, med varer fra nogle af de mest populære modehuse). 

“Det giver os løbende mulighed for at skabe nye miljøer, indretning og dermed en ny indkøbsoplevelse, når kunderne kommer fra gang til gang,” forklarer hun.

Hos A&G tilbyder de i øvrigt deres kunder 14 dages retur- og bytteret, med mulighed for at få pengene tilbage. 

Egen systue og handicap-venligt prøverum

Med ambitionen om at levere byens bedste service, har A&G, som et yderligere tiltag, også indrettet egen systue, hvor man har hyret en professionel skrædder med over 20 års erfaring.

”Det betyder i princippet, at vores kunder kan blive i butikken mens vores dygtige skrædder laver en forandring på de par bukser, de lige har købt.”

Ligeledes har man sørget for handicap-venligt prøverum i dobbeltstørrelse.

”Vi vil være en butik for alle, og derfor skal det også være nemt at handle hos os, hvis man har et handicap.”

Det store prøverum er ofte til gavn for nogle af vores ældre medborgere, da størrelsen levner plads til, at de sagtens kan have en hjælper med ind i prøverummet.

Privatejet og fri af kædestyret drift 

A&G er ikke blot en lokal Skive-forretning. A&G er også privatejet og er dermed 100 procent selvbestemmende, idet forretningen ikke er underlagt en større landsdækkende kapital-kæde.

Lene påpeger, at det giver dem en enorm fleksibilitet, at de ikke er styret af noget kædekontor, der fortæller dem, hvordan vi skal og bør drive butik.

"Vores uafhængighed gør, at vi hele tiden kan tilpasse vores forretning og sortiment til lige præcis de behov, der efterspørges blandt skibonitterne – og det er naturligvis en kæmpe fordel for både os og vores kunder,” siger hun. 

A&G tager lokalt og samfundsmæssigt ansvar 

”Ansvar er  en helt essentielt faktor i den måde vi både tænker og driver forretning på”.

Forretningen vil gerne tage både et socialt og samfundsmæssigt ansvar, men også områder som energioptimering og bæredygtighed, er noget, der har høj prioritet hos A&G.
Som eksempel kan det nævnes, at A&G igennem årene har haft stor glæde af, at de løbende ansætter fleksjobbere i virksomheden, som på denne måde bliver hjulpet tilbage på arbejdsmarkedet.   

For medarbejderne hos A&G er det, at tænke bæredygtigt, en hel naturlig del af hverdagen.

Der bliver sorteret både plastic, pap og papir, og et andet eksempel er, at ”gamle” bøjler, som ikke længere skal bruges hos A&G - dem smider de ikke bare ud.
Nej, de bliver kørt op og afleveret på et renseri, som så får glæde af dem i stedet.

Seneste miljømæssige tiltag hos A&G er, at alle butikkens belysningskilder er blevet udskiftet og energioptimeret, så A&G nu har opnået Energistyrelsens A2020 energimærkningsrapport. 


Du kan læse mere om A&G Skive på deres hjemmeside her eller følge med på deres Facebookside lige her

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: A&G Skive // Lene Thomasen