Utilfredse lærere med den nye finanslov

Profilbillede
Astrid Bruun

Med det nye finanslovudspil har regeringen besluttet, at der skal sendes flere uddannelser ud til de mindre studiebyer i Danmark, så der vil komme flere studerende ud til disse byer. Det vil skabe flere studiepladser, men ifølge uddannelsesleder Lise Markussen er det ikke, hvad der er behov for.

Regeringen har bestemt, at der skal sendes flere forskellige og varierende uddannelser ud til de små studiebyer. Ideen er, at det skaber flere studiepladser i byerne og dermed får flere studerende ud til byerne.

Lise Markussen, som er uddannelsesleder på Læreruddannelsen i Skive mener dog ikke, at dette er, hvad der er behov for. Der er ikke mangel på studiepladser, men på studerende. Det er altså studerende, der mangler og ikke bare flere forskellige studiepladser.

Det der er vigtigt er, at fortælle om alle de gode muligheder der er i Skive. Vi skal blive bedre til at fortælle om at der er gode og billige studieboliger, gode faciliteter, og gode muligheder i Skive - ikke bare bygge flere studiepladser.

I Skive har læreruddannelsen fokus på outdoor, erhvervspædagogik og en mere kreativ tilgang til undervisningen. Ifølge Lise Markussen er det netop disse ting, man bør få kommunikeret til resten af Danmark.

Kilde: Redaktionen
Flere artikler