Tennis: Camilla og Morten Bach blev Jyske Mestre igen

Profilbillede
dato

I denne forgangne weekend blev der afholdt et stævne om de Jyske Mesterskaber for Veteraner i tennis. Her var Skive Tennis Klub præsenteret, og der blev også hentet et mesterskab hjem af Camilla og Morten Bach i Mixdouble.

Stævnet blev afviklet af frivillige fra Aarhus 1900 og en turneringsledelse fra JTU. Der blev afviklet 16 rækker med ca. 100 deltagere fra Aalborg i nord til Esbjerg i syd. Det er en stærkt besat turnering, som samler mange af de bedste veteraner i Jylland i alderen 40-75+ år.

Det er det årlige jyske mesterskaber for veteran spillere over 40 år. Sidste stævne blev afholdt i Januar 2020, og der vandt Camilla og Morten deres første jyske mesterskab. Mesterskabet skulle være afholdt i Januar 2021, men blev udsat pga Corona. I 2021 udgaven var Morten og Camilla Bach seedet som nr 1 i MD rækken for +45/50 årige. Så her var forventning om en ny finale kamp var tilstede.

Ligeledes var Morten seedet som nr. 1 i Herresingle+50, da han vandt mesterskabets udendørs pendant i Juni 2021 i Odder. Rækken var i år stærkere besat, men forventninger til en finale kamp var til stede.

MixDouble Ann og Peter Dueholm, Damedouble Camilla Bach og Ann Dueholm samt Herredouble med Jens Christensen og Peter Dueholm burde alle få mere end en kamp, og derfor drog alle mod anlægget i Aarhus 1900’s tennishal, med 4 indendørs baner, på Lysengen Allé i Århus med forventninger om godt spil. Turneringen afvikledes over 3 dage fra fredag til søndag og håbet var at være med om søndagen til finale kampene.

Det skete for Camilla og Morten Bach, der blev Jyske Mestre i MixDouble +45/50, med en sejr i finalen på 7-5, 7-6 mod Mikkel Hald og Britta Weyer fra Aarhus 1900. De vandt det andet sæt med tiebreak 7-4, og kunne igen lade sig hylde som Jyske Mestre. Det sker sjældent at et par kan kalde sig dobbelt Jyske Mestre, men det kan Bach-parret prale af.

Desværre tabte Morten sin herresingle semifinale med 6-1, 5-7 og 9-11 i den afgørende Match Tiebreak. Morten havde i slutningen af andet sæt 2 match bolde, som desværre glippede på stærke server fra Kolding-spilleren Anders Kristensen, som fik finale pladsen efter en 2 timer og 15 minutter hård kamp.

Ann og Camilla tabte desværre første kamp, og de andre double konstellationer spillede hver to kampe, som også begge endte i semifinalerne.

Seks vundne kampe i træk i turneringen
Efter stævnet var Skive-spillerne alt i alt tilfredse med deres egne præstationer. Men en der kunne være ekstra tilfreds med sin præstation var Morten Bach, der levede op til de fleste forventninger. Morten udtaler således:

"At genvinde et mesterskab er altid en ting man vil huske. Camilla og jeg spiller solidt i hele turneringen, og at leve op til en seeded 1 position ligger altid et ekstra pres på en selv, og på det mentale plan også."

Så alt i alt en rigtig god turnering for Skive-parret, som nu på papiret har vundet 6 kampe i træk i turneringen. Morten Bach, der udover at spille også er Team Coach, svarer yderligere på hvad holdene og klubben tager med videre fra kampene:

"Vi ved at indendørs tennis er et hurtigere spil end udendørs, så at være godt servende og lave gode serve retur er meget vigtigt. Det klarede alle godt. Ligeledes er mesterskabskampe altid tætte kampe, så at være mentalt klar og være i stand til at ændre taktikken i vigtige kampe er også en parameter, som Skive spillerne var gode til."

Nu er det en kort pause til efter jul, og så skal nogle af herrerne i kamp igen på herresiden, når Skive Tennis Klubs hold i 2. Division Vest skal spille mod Hjørring.

Stævnet blev afviklet af frivillige fra Aarhus 1900 og en turneringsledelse fra JTU. Der blev afviklet 16 rækker med ca 100 deltager fra Aalborg i nord til Esbjerg i syd. En stærkt besat turnering som samler mange af de bedste veteraner i Jylland i alderen 40 - +75 år.

De deltagende fra Skive Tennis Klub var fire forskellige double konstellationer, og de var som følger: