Som ung startede Else-Marie Hansen som servitrice i Jørgens restaurant. De to forelskede sig, og i 1978 blev Else-Marie medejer af Støvlens Diner.
I dag ejer hun den transportable diner alene. Og det går så godt, at hun, trods sine 71 år, ikke har planer om at gå på pension.
Når Else-Marie Hansen møder ind på sit kontor hos Støvlens Diner Transportable, skal hun ikke gå mange skridt. Virksomheden har nemlig til huse på samme adresse som hendes private ejendom.
Hendes dagligdag er meget forbundet med den forretning, hun har kørt i størstedelen af sit liv. Særligt planlægning er det altafgørende for driften af Støvlens Diner Transportable.
"Jeg er god til at planlægge. Der er ingen tvivl om, at det er det halve af arbejdsgangen," fortæller Else-Marie Hansen.
Støvlens Diner startede som restaurant i Skive. Her var også en bodega, og sammen med spiserestaurant blev det til samlingssted for mange lokale.
Med en stigende efterspørgsmål på Jørgen og Else-Maries mad, valgte ægteparret i 1985 at omlægge restauranten til et transportable, hvor maden kunne bringes ud til selskaber.
I 1992 flyttede Støvlens Diner Transportable til Aalborgsvej i Skive.
Og kunderne fulgte med.
"Det er et utrolig spændende fag. Det er dejligt at have med mennesker at gøre. Jeg har en masse kunder, som jeg har haft igennem tiden. Jeg er aldrig ked af at skulle arbejde. Det er også derfor, jeg fortsætter," siger Else-Marie Hansen.
Den gode gamle danske mad
Else-Marie Hansen står i spidsen for Støvlens Diner Transportable.
Hun har en masse deltidsansatte, som træder til, når der skal køres selskaber, eller når der er andre gøremål på virksomhedsadressen.
Støvlens Diner kan tilbyde næsten al slags mad. Særligt gammeldags retter er populært hos kunderne. Det er, ifølge Else-Marie Hansen, også med til at gøre virksomheden til noget særligt i området.
"Vi har et rigtig godt ry. Hvis folk ringer og vil have noget, så prioriterer vi kundernes ønsker. Hvis kunderne kommer med en opskrift, er vi også meget åbne for at prøve at udføre den," siger Else-Marie Hansen.
Det er også maden, der gennem årene har fastholdt kunderne hos Støvlens Diner, mener Else-Marie Hansen. Hun har ikke gjort meget reklame af sig gennem tiden. I stedet oplever hun, at flere generationer benytter sig af den transportable restaurant, og at det er grunden til, at virksomheden stadig holder liv i sig.
"Vi har en masse gode, faste kunder. Jeg oplever en gang imellem, at der er kunder i tredje generation, som bestiller mad hos os til deres selskabsfester."
Fastholder lokalsamfundet
Else-Marie Hansen er, udover at være ejer af Støvlens Diner Transportable, også forpagter i Hem Forsamlingshus, som ligger fire kilometer fra Skive. Det er for hende en vigtig sag at holde fast i gamle traditioner.
"Det er vigtigt for lokalsamfundet, at lokale samlingspunkter holdes ved lige. De er svære at holde kørende, men der er stadig en del kunder her. Jeg håber, at folk igen kommer til at bruge lokaliteterne, som vi prøver at bibeholde i samfundet. Det har nemlig ikke været muligt under Coronanedlukningen," siger Else-Marie Hansen.
Sammen med ønsket om at fastholde traditioner, er det kollegiale fællesskab også en drivkraft i arbejdet for Else-Marie Hansen.
"Personalet har været her i mange år. Det må være en god arbejdsplads, når man holder ved. Vi har det rigtig godt personligt, og vi er mere eller mindre som en familie. Vi kender hinanden rigtig godt," beskriver hun dynamikken i virksomheden.
Hvorfor gå på pension, når man elsker sit arbejde?
Else-Marie Hansen har i dag mulighed for at gå på pension. Det har hun dog ikke lyst til. I stedet nyder hun, at hun kan holde sit sociale netværk ved lige og samtidig holde liv i den virksomhed, hun har drevet i så mange år.
"Støvlens Diner Transportable har en masse glade og tilfredse kunder. Vi har også et dejligt personale. Det motiverer mig at fortsætte, så vi kan holde sammen. Jeg føler lidt et ansvar for mit personale. Mange af dem er også oppe i årene, og jeg ønsker ikke at gøre dem arbejdsløse, når de har været her i så mange år," siger Else-Marie Hansen.
I en afsluttende snak om fremtiden, fortæller hun, at hun har et stort ønske om, at der en dag vil komme nogen og købe Støvlens Diner Transportable. En, som kan se det gode i virksomheden. En, som vil fastholde det primære, nemlig menuen. En, som forstår at lave de gammeldags retter, som mange kunder stadig efterspørger.
"Jeg vil ønske, at virksomheden lever videre i fremtiden, rimeligt i den ånd, som jeg har den. Det vil beholde kunderne."
Else-Marie Hansen har dog ikke planer om at sælge sin virksomhed lige nu. Hun fortsætter den gode forretning og fastholder dermed de gode danske traditioner.
Du kan læse mere om Støvlens Diner transportable på hjemmesiden her, hvor du også finder menukortet.