Skive vil have grøn omstilling gennem flere ladestandere og elbiler

Profilbillede
dato

I takt med den grønne omstilling bliver mere og mere relevant for hver dag der går, har Skive taget et aktivt valg om at følge strømmen. 

Tænder man for nyhederne er det klimaforandringer der fylder blandt den almene Dansker, hvor den fælles tilgang er at der skal gøres noget for at modvirke ændringerne. Skive Kommune har valgt at tage hånd om problemet, og vil investere i en forøgelse af kommunale biler samt offentlige ladestandere. På den måde er borgerne i Skive ikke er nødsaget investere i ladestandere hjemme

Skive Kommune har sat en målsætning om der i 2030 skal være 8.800 elbiler i kommunen. Derfor er der behov en markant optimering af ladeinfrastruktur. Det er en forudsætning for Skive Kommune, at det skal være en tryghed i at investere i en elbil, således man ikke er nødsaget til at lade op på arbejdspladsen, eller at det er nødvendigt at investere selv i en ladestander.  

Skives udrulningsplan for ladeinfrastrukturen 
Skive Kommune har regnet lidt på tallene, og har fundet frem til at der i 2030, vil være 41 etableret ladestandere, som bliver opdelt efter tre etaper:  

  • 1. etape som ligger i 2022, skal der etableres 18 ladestandere. 
  • 2. etape som ligger i 2024, skal der etableres 16 ladestandere. 
  • 3. etape som ligger i 2027, skal der etableres 7 ladestandere.  

Derudover vil Skive gøre det attraktivt for turister og besøgende af komme til Skive, således at der gennem de tre etaper vil blive sat 18 ekstra ladestandere op på 13 ekstra lokaliteter.

Disse lokaliteter er med til at sikre en bredere dækning, af ladeinfrastrukturen i hele Skive Kommune. Samlet set vil det løbe op i en sum af 4.425.000 kr. frem mod 2027, for at få realiseret denne handleplan for Skive Kommune om 59 nye ladestandere.

Kilde: Tjekbil
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.