Skive fH ender sejrstørken med en livsvigtig sejr

Skive fH 2. Division Herrer (Foto: S. Carstens)
Profilbillede

Skive fHs 2. divisionsherrer skulle ud i en ufattelig vigtig bundkamp mod Nøvling IF, da slaget skulle stå i Klaruphallen. Begge hold ligger til i den tunge ende, og derfor var to points livsvigtige.

Der var meget på spil for begge hold, og derfor var Steffen Carstens utroligt begejstret da hans hold kunne tilskrive sig en sejr på 29-32, og dermed hente to livsvigtige points:

“Det var en livsvigtig sejr for os! Det var en direkte duel om at komme væk fra nedrykningspladserne, og heldigvis trak vi det længste strå som også måske kan give lidt ro og selvtillid ind i vores trup efter fem nederlag i træk.”

Skive fH fik ellers en ualmindelig dårlig start, og kom bagud 4-0 efter en række personlige fejl. Man stod med tankerne om, at de seneste kampes nederlag sad dybt inde i holdet, men de fik samlet op på tingene og fik kontakt med Nøvling allerede ved 6-6.

“Første halvleg var præget af, at vi lavede hele ni tekniske fejl/turn-overs. Jeg ved ikke om det var nervøsitet, manglende koncentration eller bare vi fordi vi gerne ville det så meget, at det indimellem blev en smule forkrampet,” lyder det forundrende fra Carstens.

Det ændrede dog ikke på, at Skive fH kunne gå ind til pause med en 14-13 føring, men Carstens ville have mere.

“Vi følte, at vi skulle have ført noget større. Vi brændte en del på en ellers irriterende god og dygtig keeper fra Nøvling, som havde læst lektier på vores skytter. Men det positive var, at vi fik vendt den dårlige start og ikke var bagud ved pausen.”

“Så vi gik ind til anden halvleg med en stor to på at vi kunne trække fra Nøvling, ved at minimere vores tekniske fejl og samtidig holde lidt længere på bolden inde vi afsluttede.”

En kæmpe forløsning efter sejrstørke
Anden halvleg formede sig som Skive fH gerne ville have den. Selvom Nøvling-keeper fortsatte sit gode spil, så fik Skive minimeret deres antal af tekniske fejl. Steffen Carstens noterede kun tre styks, og Skive kom aldrig bagud i anden halvleg.

“Vi kom hurtigt foran med 17-20, Nøvling udlignede til 20-20 men sidenhen trak vi fra og førte resten af halvlegen med 2-4 mål. Så vi kørte en forholdsvis sikker sejr i land uden dog at vi trak helt afgørende fra,” siger Skive-træneren, og fortsætter:

“Nøvling spillede i anden en del 7-6. Det fik vi dæmmet rigtig godt op for, og scorede omkring 5-6 mål i tomt mål. Men af en eller anden årsag blev de ved med at spille det. Det må have været fordi vores forsvar virkelig arbejdede stenhårdt, og hele tiden gjorde det svært for Nøvling at komme til gode chancer. Det var stort kun set deres skytte, Mikkel Bøcker, som vi ikke rigtig fik lukket ned for.”

“Så det var en kæmpe forløsning da kampen blev fløjtet af, og der var stor jubel over endelig at kunne skrige sejssangen ud i hallen efter kampen.”

Mod kampens slutfase skete der dog et uheld, hvor Skives bagspiller, Malthe Meldgaard fik et vrid i knæet og måtte udgå.

“Eneste lille malurt i bægeret var da Malthe Meldgaard måtte udgå. Vi håber ikke det er alvorligt. Men nu skal han lige en tur forbi vores fys på mandag for at få en vurdering på det. Vi håber, at det bare er et lille slag som kræver et par dages ro, så han kan være klar til på lørdag.”

Bomstærke Viktor Lind var i hopla
Hvad var det der bragte sejren i hus for jer i denne vigtige kamp?

“Vi fightede fra start til slut. Vi var virkelig til stede, og gav ALT! Det var ikke verdens kønneste håndboldkamp, men det var nu heller ikke det vigtigste i dag – det var de to points. Og forhåbentlig kan det nu give holdet så meget tro på egne evner, at vi kan hive 4 points i de sidste kampe inden julepausen mod Viborg og Aars så vi har helt kontakt til en ellers tæt bund i rækken.”

“Vores forsvar var stærkt i dag. Selvom vi ikke ramte helt det antal frikast vi gerne ville, var vi bevægelige, dynamiske og fik mange gange presset Nøvling spillerne ud i situationer, hvor vi gerne ville have dem, så betingelserne blev bedre for vores keeper, Benjamin Boye. Vi fik lukket ned for deres 7-mod-6 spil og i de afgørende minutter af kampen formåede vi at bevare roen og køre sejren hjem.”

Efter fem nederlag på stribe, kunne Skive-herrerne endelig juble igen, og flere spillere imponerede stort.

“Man of the Match blev fortjent vores stærke stregspiller, Viktor Lind. Han stod bomstærk defensivt, scorede fire mål, og trak også et par straffekast. Så det var en klassepræstation fra hans hånd. Men ellers stod vores to fløjspillere, Anders Hedegaard og Viktor Vlastos, også stærkt i billedet med henholdsvis 6 og 7 scoringer. Anders scorede 6 på 6 og Vlastos 6 på 7.

På lørdag den 10. december møder Skive fH 2 Viborg FH. Kampen fløjtes i gang klokken 15:00 i Kulturcenter Skive.

Kampens resultat: 29-32 til Skive fH 2
Række: 2. Division Herrer

Målscorere:
Tobias Bro 11 (2)
Viktor Vlastos 6
Anders Hedegaard Pedersen 6
Viktor Lund 4
Malthe Meldgaard 4
Frederik Hovgaard 1

Udvisninger:
Skive 2
Nøvling 5

Kilde: Træner Steffen Carstens, Skive fH 2 - 2. Division Herrer