Plaget af sorte prikker på næsen?

Foto: Privat. Mange mennesker døjer med hudorme og forstørrede porer, især på næsen. Men faktisk er der hjælp at hente til at mindske dem.
Profilbillede
dato

Af Beauty By Birkø

Er du plaget af sorte prikker på næsen? Beauty By Birkø guider dig her til, hvad du kan gøre for at mindske de forstørrede porer og hudorme. Læs med og få et par gode råd.

Mange af os døjer med hudorme og forstørrede porer, især på næsen. Det ligner små sorte prikker, men hvad kan man gøre for at slippe af med dem?

Hvad er porer, og hvorfor har vi dem?

Huden er fyldt med porer, dvs. små huller/fordybninger i huden. Meget forenklet, er det her hårsækkene gror, og her hudens naturlige fedt/sebum kommer ud.

Fedtet er med til at holde huden smidig og sund. Vi har alle sammen porer i huden, og nogle gange tilstoppes de og bliver til hudorme.

Ansigtshuden er udsat for temperatursvingninger, skiftende luftfugtighed, forurening fra luften og make-up.

Hvis der sker en irritation i porerne, vil der ske en overproduktion af sebum, som gradvist ophobes sammen med døde hudceller og snavs, og porerne tilstoppes.

Dette ses som små mørke pletter i huden, nemlig hudorme også kaldet komedoner.

Stress, hormonelle forandringer, usund kost, solskader og aldring er alt sammen årsag til overaktive porer. Når vi bliver ældre aftager mængden af kollagen i huden, hvilket gør den mindre fyldig, herved vil porerne også synes større.

Det er vigtigt at passe godt på huden, så husk solcremen og anti-age produkterne.

Man kan ikke fjerne porerne, men de vil være mindre tydelige, hvis du holder huden ren, og det kan gøres på flere måder.

Den daglige afrensning

Det er vigtigt at rense huden både morgen og aften.

Aften for at fjerne make-up og forurening, så huden er klar til at regenerere sig om natten, og her hjælpes den godt på vej af en god natcreme.

Men er det så nødvendigt at rense om morgenen? Ja det er det, for mens huden har regenereret sig i løbet af natten, så har den afstødt en masse døde hudceller, der blandet med fedt, nu ligger på overfladen.

Så når du også renser om morgenen, bliver huden klar til at tage imod de aktive ingredienser fra serum og dagcreme. En del produkter indeholder også poresammentrækkende ingredienser.


Foto: Privat //  Hos Beauty By Birkø kan du få hjælp til at vælge de helt rigtige produkter til din hud.

Peeling

En god peeling en gang om ugen vil rense huden mere i dybden, om du skal gå efter en mekanisk peeling med korn, en enzympeeling eller en frugtsyre peeling kan din kosmetolog rådgive dig omkring. Det afhænger nemlig meget af din hudtype og hudtilstand.

Udrensende masker

Er din hud meget fedtet, så kan en udrensende lermaske være en mulighed, men også her vil det være en god idé at rådføre sig med en professionel.

Manuel udrensning

En mulighed er også at presse hudormene ud, her skal du dog være meget forsigtig. Huden skal være afrenset og smidig, og hygiejnen er vigtig, da du ellers kan skabe urenheder. Det bedste vil helt klart være at få hjælp hos en professionel kosmetolog.

De rigtige produkter

Herudover er der også mange produkter, som har en god effekt mod grove/forstørrede porer.

Af nogle kan jeg nævne:

  • Medex Anti-Oxidant Prepare foam, som er en anti-ageing renseskum med naturlige frugtsyrer og kraftige antioxidanter.

  • Serum Highly Concentrated B5 Vit, et serum til dehydreret og træt hud, indholder hyaluronsyre og vitamin B5.

  • Vital Recover K, en skøn regenererende og helende specialcreme med Vit. A og E samt arnica.


Foto: Privat // Se det store udvalg af lækre hudplejeprodukter hos Beauty By Birkø.

Kunne du tænke dig at kende din hudtype og hudtilstand, eller har du brug for en dybderensende ansigtsbehandling? Så tjek hjemmesiden www.beautybybirko.dk, hvor du også kan booke en tid.

Denne artikel er et læserbidrag. Eventuelle holdninger og synspunkter tilhører forfatteren.

Denne artikel er skrevet af Laura Schmidt Abildtrup og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Beauty By Birkø.
Kilde: Beauty By Birkø