Pedersborg Vin ApS – vinspecialisten nær Skive

Foto: Pedersborg Vin. Her ses de to indehavere Else Bengaard Christensen (t.v.) og Mette Goul Jensen (t.h.)
Profilbillede

Hos Pedersborg Vin brænder de for at hjælpe og rådgive deres kunder med at finde frem til præcis de vine, der falder i deres smag og passer til anledningen, de bliver købt til.

"Vi har vine fra hele verden og i alle prisklasser, så du kan altid finde en vin, der passer til dig," siger indehaverne Else Bengaard Christensen og Mette Goul Jensen.

Pedersborg Vin ligger i Hindborg, 9 kilometer udenfor Skive, i et gammelt pakhus, oprindeligt bygget til korn og foderstoffer tilbage i 1940’erne. I dag er kornet skiftet ud med omkring 30.000 flasker vin fra hele verden.

"Vi synes selv, vi har de perfekte rammer til vores forretning. Vi har en stor butik, og kælderen er indrettet i mange små rum inddelt efter lande, og det er her, du finder nogle af vores særlige vinskatte. Øverst oppe på loftet er det gamle kornmagasin blevet indrettet til ét stort lokale, som vi bruger til vores smagninger og arrangementer," siger Mette Goul Jensen.

Kvalificeret og professionel viden om vin fra hele verden

Hos Pedersborg Vin får du kvalificeret og professionel hjælp til valg af vine til både hverdag og fest, samt hjælp til menu-sammensætning med mere. Else er uddannet sommelier - og hendes enorme viden om vin kommer kunderne til gode.

"Gennem de 22 år, som butikken har eksisteret, har vi fået opbygget nære relationer med vinproducenter verden over, og vi importerer i dag vine fra fire verdensdele. Alle vores samarbejdspartnere er nøje udvalgt ud fra kriteriet om, at det skal være et mindre vinhus, der leverer seriøs vin i verdensklasse," siger Else Bengaard Christensen.

Pedersborg Vin importerer vine direkte fra Argentina (Fabre Montmayou), Australien (Whistler Wines), Sydafrika (Rietvallie) og Tyskland (Valckenberg, Weingut Johannishof, Baron Zu Knyphausen med flere). Flere af de vinhuse har med årene opnået flotte anmeldelser og anerkendelser i diverse vinkåringer.

Derudover er Pedersborg Vin med i vinkæden, Vinspecialisten, som er repræsenteret i hele landet. Det er en stærk kæde, med kendte vinhuse som f.eks. Joseph Drouhin i Bourgogne, Antinori i Italien, Graham´s Portvin, Rizzardi med Amarone med flere. Udover rød- og hvidvine finder kunderne et stort udvalg af champagne og portvine i butikken, samt et stort udvalg af forskellige spiritus som rom, whisky, cognac og gin.

Pedersborg Vin er også forhandler af de berømte Riedel vinglas og karafler.


Foto: Pedersborg Vin

Logoetiketten og firmagaver til virksomheder

Pedersborg Vin har i mange år haft fokus på at servicere små og store virksomheder på egnen – og i hele landet. En stor del af vores erhvervssalg er koncentreret om vin med firmalogo. Derfor har det sit helt eget website; www.logoetiketten.dk.

Pedersborg Vin pakker og leverer firmagaver i form af gavekurve, og i samarbejde med Vinspecialisten tilbydes både personlige julegaver til personale og mulighed for en julegaveshop.

Historien om Pedersborg Vin kort fortalt

En gammel drøm og en spændende vinrejse til Spanien blev startskuddet til Pedersborg Vin, som blev etableret af Peder Christensen (Mettes far og Elses svigerfar) tilbage i 2000.

Kort efter åbningen ledte en vinsmagning med argentinske vine til en vinrejse til Argentina og Chile. På turen var der blandt andet et besøg hos det argentinske vinhus Fabre Montmayou, som Peder Christensen lavede butikkens første faste leverandøraftale med.

I dag er det Mette og Else, som driver forretningen. Det er dem, du møder i butikken, i telefonen, og som pakker dine webordrer. Else er uddannet sommelier og har WSET-uddannelser bag sig, og Mette er tredje generation købmand, en kombination, der giver et godt makkerskab i dagligdagen.

Der er ofte vinsmagninger og andre arrangementer på programmet, som man kan købe billet til. Selvom det hedder vinsmagning, er det ind imellem rom, whisky og gin, der er i fokus. Derudover tilbyder Else og Mette også vinsmagninger til personaleforeninger og andre lignende fora.

Lad dig inspirere på Pedersborg Vins hjemmeside, der bugner af gode tilbud - den finder du lige her

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Pedersborg Vin ApS