Nye tal: Snart er halvdelen af borgerne i Skive Kommune aktive i en idrætsforening

Foto: Skive kommune. Padeltennis nyder stor fremgang i øjeblikket i hele landet. Foto: Esben Zøllner Olesen

Idrætsforeningerne under DGI og DIF i Skive kommune havde et rigtig positivt 2022. Tallene viser, at der kom 855 nye medlemmer til, og nu er næsten halvdelen af Skive Kommunes befolkning medlemmer i en idrætsforening.

I to år stak coronaepidemien en kæp i aktivitetshjulet, men 2022 var året, hvor idrætsforeningerne for alvor kom tilbage. Også når det kom til antallet af nye medlemmer.

I Skive Kommune kom i alt 855 nye medlemmer til, så der i alt er 21.443 medlemmer rundt omkring i 104 idrætsforeninger i Skive Kommune. Det er en stigning på 4,2 procent, og det betyder, at 47,6 procent af hele befolkningen i Skive Kommune er aktive i en idrætsforening eller klub organiseret under DGI eller DIF (Danmarks Idrætsforbund).

-Tallene viser tydeligt, at folk søger mod meningsfyldte fællesskaber mere end nogensinde før, og der er grund til at være stolt af de kæmpestore indsatser, der leveres rundt om i idrætsforeningerne. Vi har nogle dygtige foreninger med relevante tilbud og godt sammenhold, siger Kent Sørensen, Kultur- og Fritidschef i Skive Kommune.

De store sportsgrene som håndbold og fodbold ligger på et nogenlunde stabilt medlemsniveau uden de store udsving.

Men også nye sportsgrene gør deres indtog, og som i så mange andre dele af landet, kan man ud fra tallene også læse, at padeltennis er blevet ganske populært på Skiveegnen. Hvor der i 2021 var 225 medlemmer, var det tal i 2022 vokset til 542 medlemmer – en stigning på godt 140 procent.

Særlig indsats giver pote
På samme måde har rulleskøjteløb, vægtløftning, boksning og billard også oplevet pæne procentuelle medlemsstigninger.

-Her er der ikke på samme måde som padeltennis tale om sportsgrene, der virkelig nyder megen opmærksomhed i tiden og har vind i sejlene.

- Derfor skal forklaringen på fremgangen nok findes et andet sted, og det kan blandt andet være i nogle særlige indsatser, der er blevet lagt ude i de enkelte foreninger, og det er jo virkelig fantastisk at se, siger foreningskonsulent og projektleder for Bevæg dig for Livet i Skive Kommune, Camilla Bakbøl.

I Skive Kommune har man et mål om at 73 procent af borgerne skal dyrke motion, og at 50 procent af befolkningen skal være aktiv i en forening. Således er man med de 47,6 procent godt på vej:

-Vi mangler at få de sidste med, og nogle af værktøjerne til det kan blandt andet være mere målrettede indsatser i de forskellige foreninger. Vi har en masse baggrundsviden i forhold til målgrupper, rekruttering, sparring og foreningsudvikling som vi står til rådighed med, og det kan komme foreningerne til gode, siger Camilla Bakbøl.

Positivt på landsplan
På landsplan er der også meget positive takter at spore. I 2019 var der for første gang over 2,3 millioner medlemmer i idrætsforeningerne i DGI og DIF på landsplan.

I corona-året 2020 mistede foreningerne 90.000 medlemmer, mens det følgende år bød på en lille fremgang trods fortsatte restriktioner og flere nedlukninger. I 2022 blev tabte medlemmer så vundet tilbage, og endnu flere kom til.

Formand i DGI Midtjylland, Lars Engeborg, glæder sig over, at den positive udvikling også gælder på tværs af de midtjyske kommuner og inden for alle aldersgrupper:

-Det er fantastisk, at de midtjyske idrætsforeninger er tilbage på niveauet fra 2019 efter to svære år. De mange frivillige, der hver dag gør en forskel, fortjener stor anerkendelse, siger Lars Engeborg.


https://skive.dk/nyheder/kufa-kultur-og-fritid/nye-tal-snart-er-halvdelen-af-borgerne-i-skive-kommune-aktive-i-en-idraetsforening/
Kilde: Skive kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.