Michael Lundsted Nielsen stiller op for Socialdemokratiet til KV21

Michael Lundsted Nielsen stiller op for Socialdemokratiet til KV21
Profilbillede
dato

Blå Bog

47-årige Michael Lundsted Nielsen stiller op for Socialdemokratiet i Skive Kommune. Michael er født og opvokset i Rødding. I 1999 flyttede han med sin hustru til Rudemøllevej lidt uden for Hem. Michael har derfor i hele sit liv boet i det nuværende Skive Kommune.

Hvad betyder din opstillingskommune for dig?
"Jeg synes, Skive Kommune ligger helt fantastisk i Salling med skøn skov og natur og en hel masse kystlinje. Jeg vil gerne være med til at gøre den skønne natur endnu mere synlig for både besøgende og borgere i Skive Kommune. Jeg synes faktisk, vi har en hel masse at byde på."

Hvorfor stiller du op til kommunalvalg 2021?
Jeg vil gerne vælges ind i Skive Byråd, så jeg kan sætte borgerne i centrum for beslutninger, der fremmer en attraktiv og udviklingsorienteret kommune. Jeg vil sætte fokus på borgernes trivsel og styrke fællesskaber i Skive Kommune. Det er vigtigt for mig, at alle borgere har rige muligheder for at deltage i fællesskaber.

Jeg vil gerne ændre på den klassiske måde at arbejde med budgetter i kommunen. Jeg synes, de økonomiske hensyn har vejet tungere end de menneskelige hensyn. Jeg er opdraget til, at vi skal sætte mennesket først, og jeg mener, det godt kan gøres på en måde, hvor økonomien er i balance - det handler i høj grad om, hvor man sætter sit fokus.

Hvad er dine politiske mærkesager?

1. Styrkelse af lokalområderne.

Skive kommune skal være attraktiv at bosætte sig i både som ung og ældre - både i by og på landet. Det er vigtigt, der er attraktive byggegrunde og borgernære offentlige institutioner i lokalområderne. Skoler og muligheden for børnepasning er helt centrale for udvikling af lokalområderne i Skive Kommune.

2. Det gode børneliv!

Vores børn fortjener den bedste start på livet. Og det gælder alle børn. Det er vigtigt, at alle børn føler sig som en del af de sociale fællesskaber. For at det kan lykkes, vil jeg arbejde for, at vi får styrket normeringerne i børneinstitutionerne, flere tolærertimer i folkeskolen og færre elever i klasserne. Det er vigtigt, der er mere tid til det enkelte barn. Vi har simpelthen ikke råd til andet.

3. Hvor vil du bo, når du bliver gammel? Bosætningspolitik.

Jeg vil arbejde for løsninger indenfor boligområdet, hvor vi lytter til de ønsker, der kommer fra borgerne. Bl.a. er det blandt seniorerne et ønske om at kunne flytte i seniorbofællesskaber. Det vil jeg arbejde for, bliver muligt. Der skal være mulighed for egen bolig understøttet af aktiviteter, sociale fælleskaber og understøttet af en velfungerende kommunal ældrepleje og frivillige, der både hjælper og styrker krop og sjæl.
Jeg vil i det hele taget gøre Skive Kommune attraktiv for nye tilflyttere. Det vil jeg gøre ved at sætte fokus på, hvordan folk vil bo, hvis de skal flytte til et område omkring Skive Kommune. Vi har smuk natur, vi har arbejdspladser, og vi har masser af muligheder for at tilbyde grunde med god beliggenhed.

Hvad er det første, du vil gå i gang med, hvis du bliver valgt?
Det første jeg vil tage fat på er, at vi skal have gjort Skive Kommune kendt for at være en aktiv og udviklingsorienteret kommune, der tør og vil investere i fremtiden. Skive Kommune skal være attraktiv at bo i, og Skive Kommune skal være attraktiv at bosætte sig i.
Jeg vil arbejde for, at der ved alle beslutninger kommer et fokus, der er, at borgeren skal i centrum for beslutninger. Jeg er resultatorienteret, og skal vi lykkes med at udvikle Skive Kommune til det bedre, skal vi samarbejde i Skive Byråd for at skabe de bedste resultater.

Hvad er dine fritidsinteresser?
Jeg bruger det meste af min fritid hjemme på vores nedlagte landbrug, hvor jeg passer vores dyr og have. Jeg kan også godt lide at lave lidt vedligeholdelsesarbejde i staldene og det gamle stuehus fra 1884. Jeg er også meget interesseret i heste. Vi har et par stykker hjemme på gården, mens resten af vores heste er sammen med vores datter, Anna-Mathilde, som er i lære som berider i Viborg Rideklub. Jeg holder også meget af at være ude til konkurrencer, hvor jeg hjælper hende og støtte op om hendes ridning.
Når jeg skal slappe helt af sammen med familien, sejler vi en tur i vores båd, Freja, som ligger i Skive Lystbådshavn. Det er helt fantastisk at opleve Salling fra vandsiden.

Eventuelle politiske holdninger og meninger i dette portræt tilhører kandidaten og er derfor ikke et udtryk for redaktionens holdning og mening
Kilde: Michael Lundsted Nielsen