Kør i god tid og husk tålmodigheden til Tour-fejring i Glyngøre

Profilbillede

En fejring af den danske Tour de France vinder Jonas Vingegaard finder torsdag d. 28. juli sted i Glyngøre. Da rigtigt mange mennesker forventes at ville være med til fejringen, opfordrer politiet til at tage hjemmefra med både vand og tålmodighed i bagagen.

Vejene ind og ud af Glyngøre by bliver pressede, når op mod 10.000 mennesker forventes at besøge byen i forbindelse med Tour-vinderens hjemkomst. Det kan give trafikale udfordringer, men politi og Hjemmeværnet vil være til stede for at sikre en forsvarlig afvikling.

 

Hjemmeværnet vil være på plads og guide bilisterne ind på byens parkeringspladser og i takt med, at de bliver fyldt op, bliver andre parkeringsarealer taget i brug uden for bymidten. Der er arrangeret shuttlebusser fra de parkeringsarealer, der ligger uden for bymidten.

 

Af hensyn til den rute, som eftermiddagens optog skal benytte vil en rundstrækning i bymidten være ensrettet torsdag eftermiddag. Der vil være ”parkering forbudt” på rundstrækningen i bymidten. Ligeledes bliver en rute syd for Interfjord Park ensrettet. Det er den rute, shuttlebusserne benytter fra parkeringsområderne til Interfjord Stadion. Se oversigtskort.

 

”Vi forventer et stort pres på vejene ind og ud af Glyngøre, når mange Tour de France fans gerne vil til byen for at fejre vinderens hjemkomst på torsdag. Der er stort set kun to veje til og fra bymidten, så for at sikre bedst muligt flow i trafikken, vil de to strækninger være ensrettede på dagen,” forklarer vicepolitiinspektør Morten Bujakewitz.

 

Det er Glyngøre by i samarbejde med Skive Kommune, som står for selve arrangementet. Men som ved andre større offentlige arrangementer, vil politiet være til stede for at sikre en festlig og fornøjelig afvikling af arrangementet og en glidende afvikling af trafikken.

 

Følg derfor anvisningerne fra arrangøren, Hjemmeværnet og politiet, når du torsdag bevæger dig rundt i og omkring Glyngøre. Husk også:

  • Kør hjemmefra i god tid.
  • Forvent, at der kan være kødannelser på vej ind og ud af byen.
  • Tag vand med i bilen.
  • Lad hunden blive derhjemme.
  • Find aktuel trafikinformation på www.trafikinfo.dk, inden du kører hjemmefra.
  • Husk tålmodighed. Selv om vi forbereder os godt, kan vi ikke undgå kø.
  • Når du som fodgænger bevæger dig rundt i byen, så benyt fortove og stier, så trafikken kan afvikles på vejbanen.
Download oversigtskort over Glyngøre
Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestjyllands Politi.
Kilde: Midt- og Vestjyllands Politi