JOBFESTIVAL: Linette fandt job før sidste eksamen

Foto: Skive kommune. Linette Pedersen mødte Peter Hjelm på Skive Jobfestival i 2022, hvor de sammen fandt ud af, at Linette ville passe godt ind på holdet hos virksomheden Formkon. FOTO: Ditte Haaning

At mødes ansigt til ansigt på en græsplæne mellem skov og fjord kan meget mere end en formel ansøgning. Det mener de i hvert fald hos Formkon i Skive. De fandt nemlig tre nye medarbejdere ved seneste Jobfestival på Strandtangen i Skive.

Ved første øjekast ser den gule bygning på Frisenborgvej, der huser virksomheden Formkon i Skive, ikke ud af noget særligt. Men når man træder indenfor, bliver man mødt af et stort smil og får en varm velkomst. Det er Linette Pedersen, der tager imod, og der er god grund til at smile – hun har nemlig fået sit første job efter endt uddannelse netop her.

- Jeg fik jobbet et par uger inden jeg skulle forsvare mit speciale, og dagen efter eksamen startede jeg her, fortæller Linette Pedersen, der arbejder som HR og kommunikationsmedarbejder hos Formkon.

Det personlige møde gør det lettere at finde et match
Mødet med Formkons administrerende direktør Peter Hjelm var for Linette Pedersens vedkommende noget af en tilfældighed.

Hun var nemlig taget afsted til Jobfestival i Skive for at få en pause fra eksamensforberedelserne og samtidig hjælpe sin veninde med at få kontakt med virksomheder, som veninden var interesseret i. Men da hun kom forbi Formkons stand og mødte de to repræsentanter fra virksomheden, gik hun derfra med et job.

- Det var virkelig rart at møde dem i virkeligheden, hvor jeg kunne se dem i øjnene. Efterfølgende var det lettere at skrive den der famøse ansøgning, og sige tak for snakken direkte til dem. Det var helt klar 70 procent personlighed og 30 procent fagligt, der gjorde, at jeg endte med at sige ja tak, fortæller Linette Pedersen.

Og netop det personlige møde er det allervigtigste for Formkons administrerende direktør Peter Hjelm, når han tager afsted til Jobfestival i Skive.

- Jobfestival er ikke så stift og formelt, som en normal jobsamtale. Det er jo i virkeligheden lidt som at tage af sted til en almindelig festival – man ved ikke, hvad man møder. Så det er jo et godt udstillingsvindue for en virksomhed som os, så kommende medarbejdere kan finde ud af, hvem vi er og hvad vi står for, siger Peter Hjelm.

Derfor er det også vigtigt for Peter Hjelm at tage med til Jobfestival, selvom han ikke normalt sidder med til samtaler på alle de stillingsopslag, som virksomheden har.

- Jeg vil gerne ud at møde ansøgerne ansigt til ansigt. Derfor tager jeg også selv med derned, så jeg lige kan stikke en finger i jorden og fornemme, hvad det er de efterspørger derude. Det er en rigtig god dag, hvor vi snildt kan have mellem 50 og 100 dialoger med folk, der kommer forbi os i teltet, siger Peter Hjelm.

To af dialogerne på seneste Jobfestival gav pote, for Peter Hjelm gik der fra med to nye ansatte. Den ene var Linette Pedersen.

- Vi var slet ikke i tvivl med Linette. Vi havde en god kemi og jeg kunne se, at hun ville passe godt ind ude hos os. Det er vigtigt, at vi tror på dem vi ansætter, og vi kan se dem passe godt ind i vores team, hvor alle er vigtige, siger Peter Hjelm.

Fik øjnene op for alternative job
Det stod ikke ligefrem skrevet i kortene, at Linette Pedersen skulle arbejde med HR og kommunikation hos Formkon, da hun er uddannet sociolog, og har en kandidat i socialt arbejde. Men under samtalen med Peter Hjelm til Jobfestivalen fandt hun ud af, at der i jobopslaget hos Formkon var mange muligheder, og at stillingen kunne tilpasses de ønsker og kvalifikationer som hun selv kom med.

- Jeg er blevet fleksibel og åben for, at kommende job heller ikke nødvendigvis behøver at være i lige linje med min uddannelse. Det vigtigste for mig er at vælge en arbejdsplads, hvor jeg kan se mig selv passe ind personligt, og derfor ikke helt så vigtigt fagligt.

- Og så er jeg jo blevet kastet meget rundt med forskellige opgaver, så jeg har virkelig fået noget på CV’et – dét har givet mig blod på tanden efter flere lignende opgaver, siger Linette Pedersen.

Skive Jobfestival vender tilbage i ’23
Mødet mellem arbejdsgiver og arbejdstager på den grønne græsplæne med udsigt over vandet er blevet en tilbagevendende begivenhed for flere virksomheder i Skive Kommune, der ligesom Formkon bruger det aktivt i forbindelse med rekruttering. I 2023 bliver det d. 12. maj kl. 10-16. Find flere informationer ved at klikke på linket her: www.skivejobfestival.dk

https://skive.dk/nyheder/sas-arbejdsmarked/linette-fik-job-til-skive-jobfestival/
Kilde: Skive kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.
False {
}