Mousserende bobler fra én af Englands bedste vinproducenter. Det har du nu mulighed for at smage, idet Pedersborg Vin i samarbejde med Limfjordens Hus i Glyngøre inviterer til Winemakers Dinner med det engelske vinhus Nyetimber.
Gennem årene har de mousserende, sydengelske vine vundet anerkendelser verden over og taget sejren i et utal af konkurrencer, hvor vinene er blevet blindsmagt og bedømt af nogle af verdens mest berømte vineksperter. Nyetimber bliver i dag omtalt som Englands svar på den berømte champagneproducent Krug.
Nyetimber er etableret i Sydengland i 1988. Her blev der plantet tre af de mest klassiske druer til produktion af mousserende vin; Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier. Druerne er håndplukkede fra egne marker, og der anvendes den klassiske Methode Traditionelle i produktionen. Klimaet i landet gør, at druerne modner langsomt, så de opnår en perfekt balance i syre og modenhed, kompleksitet og finesse.
Til smagningen, som finder sted onsdag, den 9. november på Limfjordens hus i Glyngøre, har Rasmus Kardyb og hans team komponeret en spændende menu med fire retter, som harmonerer med de mousserende vine. Smagning af vinene, der er i prisklasse 400 kroner til 1.700 kroner, kommenteres på engelsk/svensk af Karl fra Nyetimber.
Billetter kan købes på www.pedersborgvin.dk, på Restaurant Limfjordens Hus i Glyngøre eller hos Pedersborg Vin i Hindborg.