Blå Bog
60-årige Helle Nørgaard Lundsby stiller op for Enhedslisten til kommunalvalget i Skive Kommune. Helle har boet i Skive Kommune siden 1985 og er i dag bosat lidt udenfor Højslev Kirkeby.
Hvad betyder din opstillingskommune for dig?
Det er her jeg og mange af mine kære og nære lever vores liv, så naturligvis betyder det meget.
Jeg synes da, at Skive skal være den bedste kommune af alle.
Hvorfor stiller du op til kommunalvalg 2021?
Fordi der mangler en stemme, der ikke kun taler om erhvervsliv, men også om, at mennesker kommer først. Der mangler i høj grad varme hænder i vore institutioner, og der mangler omtanke og hensyn til de svage borgere.
Jeg har levet et langt liv, hvor jeg synes, at udviklingen af velfærden i samfundet går den forkerte vej, der er flere børn, der har det svært, og det er sværere og sværere at få reel hjælp, hvis man har behov for det.
Desuden vil vi i Enhedslisten gerne vise, at vi kan samarbejde positivt med andre partier for at udvikle Skive Kommune.
Hvad er dine politiske mærkesager?
Folkeskoler og andre Institutioner. "Flere hænder til velfærdens helte".
Åbenhed og ordentlighed i forvaltningen.
Klimabevidsthed i alle kommunale beslutninger, uanset om det er byggeri, offentlig transport, offentligt indkøb eller andet.
Hvad er det første, du vil gå i gang med, hvis du bliver valgt?
At "gennemtrævle" al økonomi tilhørende vore institutioner. Eller måske bare ét område, hvad enten det skal være skoleområdet, ældreområdet eller andet. Derved vil jeg se, om mine fordomme holder stik. Er der områder/stillinger, der med fordel kan lægges ud på institutionerne, så vi derved får mere "brede" og velfungerende institutioner.
Mange institutioner er jo blevet mindre pga. færre elever / brugere. En velfunderende enhed må ikke være for stor - og heller ikke for lille. Vi skal organisere det anderledes, så det både bliver mere effektivt og skaber større arbejdsglæde for alle. I Ældreplejen bruges rigtig mange kræfter og timer på at visitere både til hjælp og til hjælpemidler. Men hvorfor foregår det ikke på de enkelte ældrehjem, måske ledelsen? Stoler man ikke på, at det bliver objektivt? Eller fx matematikvejledning på skoleområdet. Hvis vejlederen samtidig var ansat på en skole, og fx havde et matematikhold, så man blev styrket af hele tiden at være opdateret på virkeligheden, og skolen ligeledes blev styrket af at have denne ekstra kompetence på skolen.
Det styrker også ledelsen, at der er flere områder, der kan interagere med hinanden på institutionen. Og vi har jo velkvalificerede ledere.
Således tænker jeg, at der er mange områder, hvor man med fordel kan tænke nyt, og netop ældre- og skolemrådet bliver vel en "varm kartoffel" for det nye byråd.
Hvad er dine fritidsinteresser?
Familie, venner, natur, køkkenhave, pileflet, historie, SAMFUND, ØKONOMI OG POLITIK.