Fur er finalist til Årets Ø 2023

Foto: Skive kommune. Dronebillede over Fur

Kåringen er en stor anerkendelse af Furs fællesskaber og udviklingsarbejde

Fur kan bare noget helt særligt. Og det er ikke bare os, der mener det. Øen, der årligt tiltrækker tusindvis af besøgende, er blevet kåret som finalist til Årets Ø 2023.

Med udgangspunkt i temaet ”Øer i udvikling gennem lokale ressourcer” er Fur, sammen med Hjarnø og Omø, med i feltet i konkurrencen om æren og de 50.000 kr., der følger med.

Engagementet og fællesskabet driver udviklingen
- Fur, Hjarnø og Omø har hver især formået at sætte deres lokale menneskelige og naturmæssige ressourcer i spil i deres imponerende arbejde med at udvikle og bevare det attraktive ø-liv. De tre øer er meget forskellige og gør det på hver deres måde.

- Men fællesnævneren er de stærke og ambitiøse fællesskaber, hvor man står sammen, når det gælder – også når man møder forhindringer, fortæller Mette Ravn, der er formand for priskomitéen bag Årets Ø og bestyrelsesmedlem i Forenet Kredit.

På Fur står frivillige blandt andet for initiativer og arrangementer som bosætning, Fur Rundt, Limfjorden Rundt, Muslingedagen, Højskoledagen og Jul på Fur. Der er også gang i realiseringen af en helhedsplan i samarbejde med Skive Kommune og et fokus på bæredygtige energiprojekter og boformer.

Vinder kåres til maj
Hvem af de tre finalister, der løber med prisen, afgøres af komitéen, der besøger alle tre øer i april. Herved får komitéen indsigt i øernes lokale udfordringer og sejre, inden de på baggrund af det samlede indtryk træffer valget i starten af maj måned.

Årets Ø-prisen blev oprettet i 2020 af Forenet Kredit, Sammenslutningen af Danske Småøer og Landdistrikternes Fællesråd. Tidligere vindere af prisen er Endelave og Strynø.


https://skive.dk/nyheder/temu-erhverv-udvikling/fur-er-finalist-til-aarets-oe-2023/
Kilde: Skive kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.
False {
}