Flot modtagelse af Skives nye to-dages festival

Foto: KulturCenter Skive. Jacob Dinesen er blandt nogle af de store danske artister, der kan opleves til KulturCenter Skives Sommerfestival 2022.
Profilbillede

Skive FH og KulturCenter Skive står sammen bag sensommerens helt store arrangement på Skive-egnen: KCS Sommerfestival 2022, der finder sted den sidste weekend i august.

Det bliver Danmarks eneste festival med tørvejrsgaranti – og selv om der også er mange unge blandt billetkøberne, er festivalen målrettet det modne publikum.

”Også adskillige firmaer har valgt at købe deres eget selskabslokale med mad og eget fadølsanlæg og ikke mindst direkte udgang til gårdhaven hvor koncerterne foregår,” fortæller direktør Knud Bjerre, KulturCenter Skive.

Han fik øjnene op for koncerter i kulturcentrets gårdhave i sensommeren 2021.

”Til de fem koncerter vi havde i vores gårdhave i august 2021, kunne vi se at der var mange voksne, der glædede sig over at komme ”på græs” i ordentlige fysiske rammer, med lækre stationære toiletter og muligheden for at få noget godt at spise”, siger Knud Bjerre. 

I år kan publikum glæde sig til at opleve store livenavne som Jacob Dinesen, Folkeklubben, Queen Machine og hollandske Mumfords Calling, der alle optræder om lørdagen. 

En billet til begge dage sælges for kun 780 kr. Der sælges ikke dagsbilletter. 

Om baggrunden for at Skive FH er gået med i at arrangere den nye sommerfestival, siger direktør Jesper Sørensen: 

”Vi har et tæt og godt samarbejde med KulturCenter Skive og vil gerne, at der sker en masse, så derfor er det helt naturligt”, siger Jesper Sørensen.

”Vi har nogle fantastiske rammer her i KCS, og det gør det muligt at rykke hele festivalen indenfor, i tilfælde af ekstremt dårligt vejr. Gårdhaven ligger i læ, så vind og kulde er ikke et problem, men loves der meget nedbør, så afvikler vi bare koncerterne i Interfjord Arena, og laver food-trucks, madboder og spisning indenfor."

"Vi håber og tror naturligvis ikke, at det bliver nødvendigt, men det er rart at vide, at man kan”, supplerer Knud Bjerre.

Program fredag den 26. august under overskriften ”Tyvagtig fredag”:

 • 17.00-18.15 Stig og Vennerne
 • 19.00-20.15 Rigtige Mænd 
 • 21.00-22.30 Hardinger Band 
 • 23.15-00.45 Bryan Adams Tribute 
 • 01.00 Tak for i aften 

Program lørdag den 17. august:

 • 12.30-13.30 Mumfords Calling
 • 14.15-15.45 Jacob Dinesen 
 • 16.30-17.45 Lis Sørensen 
 • 18.30-20.00 Smukke Møller 
 • 21.00-22.15 Folkeklubben 
 • 23.00-00.30 Queen Machine 
 • 01.00 Tak for i aften 

Lørdag underholder Jacob Decco i alle pauserne.

Allerede fredag den 7. oktober går KulturCenter Skive og Skive FH atter sammen om endnu et festligt arrangement:

Oktoberfest med tyrolerorkestre – og de skønneste Tyrolpiger iført dirndl og godt humør.

Man kan derfor roligt finde sine lederhosen og tørsten frem, for hele deltagelsen i festen fås til en samlet, skarp pris, der dækker middag og fri bar med øl, vand og vin i seks timer.

Der indsættes endda busser fra Thisted, Nykøbing, Hobro, Viborg, Struer og Holstebro.

”Det glæder vi os også meget til,” slår Knud Bjerre fast.

Kilde: KulturCenter Skive