Det Kgl. teater besøgte Skive og Omegns Teaterkreds.


Af Formand Ove Jensen, Skive og Omegns Teaterkreds

Mandag den 22. november var Det Kgl. Teater på besøg hos Skive og Omegns Teaterkreds. Med forestillingen Tour de Chambre byggende på Tine Høegs bog af samme navn, indtog 5 yngre, og en lidt ældre skuespiller scenen på Skive Theater.

Med Anna Bruus Christensen i hovedrollen som Asta, møder vi den unge forfatter in spe i gang med at skrive sin roman nummer to. Men Asta har store vanskeligheder med at få hul på skrivningen. I til tider højt tempo suppleret med et trommespil, som skabte forskellige stemninger alt efter glæde, sorg eller fortvivlelse, møder vi Asta og hendes fire medspillere på scenen. Asta selv er på scenen i samtlige de 95 minutter stykket varer uden pause. Det må kræve noget at spille denne Asta-rolle, og Anna Bruus Christensen gør det sublimt.

Vi ser sekvenser fra det glade og udfordrende kollegieliv med vilde feste og spirende romantik. Og diskussionen om, hvem der lige roder mest i det fælles køkken. Asta tager væk fra kollegiet og bor i en periode hos Sanne spillet af Karen-Lise Mynster. Og her bliver romanen skrevet færdig, og der falder lidt ro på Asta i selskab med veninden Mai, spillet at Fanny Louise Bernth.

Med Tour de Chambre på plakaten, har teaterkredsen bevæget sig lidt væk fra det mere traditionelle program. Og det var det lidt blandede meninger om. Enkelte af de mere garvede teatergængere var ikke begejstrede, medens den overvejende del af denne gruppe havde positive meninger om stykket og Teaterkredsens forsøg på at gå nye veje. Og så var der mange nye ansigter blandt publikum, og denne gruppe var fuldt ud begejstrede for stykket. Mere af samme slags, var der flere som sagde efter forestillingen.

Næste forestilling i Skive og Omegns Teaterkreds er på fredag den 26. november kl. 09.00 og kl. 13.00 hvor stykket 9/11 – 11. september er på programmet i anledningen af 20 året for terrorhandlingen i New York september 2001.

Denne artikel er et læserbidrag. Eventuelle holdninger og synspunkter tilhører forfatteren.

Kilde: Formand Ove Jensen, Skive og Omegns Teaterkreds