Christina flyttede fra København til Skive og fik job gennem JOBmatch

Foto: Skive Kommune. Christina Buus Hansen og Peder Nørgård står sammen og ser ud over Skive. De er enige om, at de er et godt jobmatch. FOTO: Ditte Haaning

Fra 1. salen på virksomheden Häfele kan Peder Nørgård og Christina Buus Hansen se ud over det meste af Skive by og opland. Det er dog ikke udsigten, de står der for.

De står der for at fortælle, hvordan de blev et match gennem Jobcenter Skives tilbud JOBmatch. Og derfor hedder den marketingansvarlige hos Häfele i Skive i dag Christina Buus Hansen.

Jobmatch teamet stod klar til at hjælpe med job på Skiveegnen
Da Christina Buus Hansens familie i sommeren 2022 tog beslutningen om at skifte tilværelsen på Østerbro i København ud med et liv i Skive, var det eneste der manglede et job.

Christina havde en god karriere som marketing manager i en stor virksomhed, og ville gerne fortsætte ad dette spor. Derfor gik hun i gang med at researche på Skiveegnens virksomheden, for at finde det rigtige sted. Undervejs søgte hun hjælp hos Business Skive, der henviste hende til JOBmatch teamet hos Jobcenter Skive.

- Jeg havde et virkelig godt sparringsforløb med Helle Linde Svenningsen hos JOBmatch omkring min jobsøgning. Jeg kunne mærke, at hun virkelig gerne ville hjælpe mig, og jeg følte, at hun tog sig af mig.

- Hun havde et tæt samarbejde med de lokale virksomheder og derfor kunne guide mig i retning af, hvor det ville være relevant for mig at arrangere kaffeaftaler. Hendes overskud og lokale kendskab gjorde en forskel for mig, fortæller Christina Buus Hansen.

Nyhedsbrev med CV blev afgørende
JOBmatch sender hver måned et nyhedsbrev ud til de virksomheder på Skiveegnen, som kan være interesseret i finde kvalificeret arbejdskraft, og i september måned var Christinas CV med. Det landede i indbakken hos virksomheden Häfele på Elskjærbakken i Skive, og samme dag ringede Christina Buus Hansens telefon.

- Det gik så hurtigt, og jeg tror faktisk, at jeg inden for en uge skrev under på ansættelseskontrakten. Jeg er overrasket over, at det gik så hurtigt, jeg nåede ikke engang de kaffeaftaler, som jeg havde tænkt mig at arrangere. Og så er det ovenikøbet et job med super interessante udfordringer, både fagligt og menneskeligt, og dét havde jeg ikke turde håbe på, fortæller Christina Buus Hansen.

Det var direktør Peder Nørgård, der ansatte Christina Buus Hansen, da han manglede en marketingansvarlig med lige præcis hendes profil.

Faktisk havde han inden hyret et rekrutteringsbureau til at finde en egnet kandidat, så da han så hendes CV i nyhedsbrevet fra JOBmatch, sendte han det straks videre til rekrutteringsbureauet. Derfor var han også begejstret, da han sammen med Christina Buus Hansen fandt ud af, at de var et jobmatch.

- Det er da hende vi mangler, det er lige den person, vi har ledt efter, tænkte jeg, da jeg så CV’et i nyhedsbrevet, så det var jo oplagt at kontakte hende, for det hele matchede, fortæller en glad Peder Nørgård og fortsætter: hun er specialist i digital marketing, og dét er vi ikke. Så det er der, hun skal føre os hen.

Flere har fundet vej til Häfele gennem Jobcenter Skive
Det er ikke første gang, at Peder Nørgaard har fundet arbejdskraft gennem Jobcenter Skive. Han har været hos Häfele i 34 år, og i dag har virksomheden 16 ansatte i Skive.

- Jeg har haft mange succesfulde henvisninger fra Jobcenter Skive i min tid her i Häfele, og flere af dem er stadig ansat, både som fuldtidsansættelser og flexjob, fortæller Peder Nørgaard.

Stor efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft
Hos JOBmatch Skive er det blandt andre Helle Linde Svenningsen, der som virksomhedskonsulent guider, rådgiver og matcher jobsøgende som Christina Buus Hansen med Skiveegnens virksomheder. Hun forstår godt, hvorfor Christina Buus Hansen var en efterspurgt kandidat.

- Der er stor efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft hos virksomhederne i Skive og omegn, så når vi sender CV ud med en kandidat, som vi ikke finder mange af i vores område, så går det hurtigt med at matche, siger hun.

Er landet det helt rigtige sted i Skive
I november havde Christina Buus Hansen sin første arbejdsdag hos Häfele på Elskjærbakken i Skive, og efter 2 måneder i virksomheden føler hun, at hun er landet et godt sted.

- Jeg skal jo lige vænne mig til en mindre arbejdsplads, da jeg før havde mange ansatte under mig. Men jeg kan mærke, at mine kolleger synes, at det er super spændende, at jeg er kommet, og de har stor velvilje til, at der skal ske noget på den digitale front. Det er virkelig et godt match, både kulturelt og fagligt, siger Christina Buus Hansen.

Kilde: Skive Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.